Önceki gün Bilal oğlanların tarlasına boş gittim, dolu geldim tabii :))
Dün işleme koyduklarımı göstereyim...
Asma yaprakları...
Bizim bahçedekiler azdı, onları zeytinyağlı sarıp koymuştım dondurucuya...
Yeni topladıklarım sirkeli suya kondu,
Suyun altında tek tek durulanıp boylarına göre ayrıldı,
kaynar suya sokulup rengi döndükçe süzgece alındı,
Soğuduktan sonra poşetlendi, pipetle vakumladı, bağlandı, dondurucuya kaldırıldı...
Bizim bahçedekileri günlük tüketmiştik..
Başı sonu ortası ayıklandı, yıkandı, domatesle hiç su konmadan rengi dönene kadar kavruldu, poşetlendi
Soğuduktan sonra vakumlanıp dondurucuya kondu....
Sırada mısırlar var...
Sonra domates, biber, taze soğan gelecek :)
ellerinize sağlık ağız tadıyla yemek nasip olur inşallah
YanıtlaSilAmin Dishekuş cum, bu kadar zahmetten sonra biranda da yenilip bitiyor ya :))
Silhamarat hatunum mutfakta da yaratıcıdır,ellerine sağlık ablacım,güzel günlerde yemeniz dileğimle,öptümmm
YanıtlaSilAmin Miniğim, yok mutfak hamaratlığım pek yoktur, ama kış hazırlıklarını seviyorum, keyfini sürmek için :))
Sileline sağlık banu anlaşılan sende benim gibi kolları sıvamışsın kış için.Afiyetle sağlıkla yemen dileklerimle.
YanıtlaSilBu aralar çoğumuz bu hazırlıklardayız Ebrucum, sağolasın :)
Siladım nimet size hayranım gerçekten hamarat bir hatunsunuz sizden çok şey öğrendim inanın bu yaşımda
YanıtlaSilAh Nimetcim, ne yapıyorum ki ne öğretiyorum bilmem ki, aslında hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz, öğrenmenin de yaşı yok ya, hem paylaşmanın güzel yanı da bu işte :)
Silamaneeeeeeeeeey!!!!
YanıtlaSilben bu kadar şeyle 4 yıl geçiririm be yav!!!! :))
Ay sen kuş musun Demeeet, koca kış anca yeter bunlar biz iki .... (ne desem bilemedim ) :))))))
Silsen ne guzel bir ev hanimisin:)))))))
YanıtlaSilallah agiz tadiyla yemek nasip etsin,,,opuyorum
Ah be Cihanııım, mutfak işlerinde azıcık sana benzesem daha ne isteriiiim :)
SilAmin canımcım, biz de öptüüük....
Ay, kış geliyor sahi!
YanıtlaSilE geliyor yavaştan sanırım Tülinim, sen daha yaz modundan çıkamadın biliyorum :))))
Silafiyetle pişirip yiyin.biz gelince artık bir tabak verirsin dimi banuşum
YanıtlaSilYok Aksungurum vermeyiz bunlar kışlık, kışın gelince yersiniz :))))))
SilVallahi fırtına gibisin. Maşallah sana. Ay kendimi senin yerine koyuyorum da, hemencecik düşüp bayılıyorum :))) Ama ne güzel işler beceriyorsun. Severek yaptığın nasıl belli.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Fırtına mıyım, seviyor muyum orası belirsiz Nihalim, ama tarladan toplaması zevkli, e toplayınca da gerisine katlanmak gerek yaaaniiii :)))
SilBereketli olsun,Banu abla.Annemden bile hızlı çıktın.Sevgiler:)Gerçi,biz daha önce asma yaprağını salamuraya basmıştık:))He hehe:)Yarışa dönecekmiş,gibi geldi.Kim önce bitirir?:)Sevgiler:)
YanıtlaSilAmin Bahçeperim... yok anneni geçemem ben, O usulunce yapıyor kış hazırlığını, benimkiler zahmetsiz, onunkiler zahmetlidir :)
SilAllah bereket versin banu abla su taze fasulyeleri dondurucudan cikardiginda fasulyeler suyunu cikarmiyormu oldular ispanak gibi ben bir kere yaptim cöpe gitti vallah sizler nasil beceriyorsunuz sastim ellerine saglik canim sevgiler♥
YanıtlaSilAmin Gügücüm... Dolaptan çıkarınca eritmeden hemen pişmeye koyacaksın sebzeleri canımcım,erimeye bırakırsan olmuyor işteee :)
SilHarikasın Banu abla.Bu aralar ben de kış hazırlıkları yapmaya çalışıyorum.paylaşırım.Afiyetle yiyin:)
YanıtlaSilPaylaş Feyzacım, birbirimizden ne güzel fikirler alıyoruz yeni yeni, sağolasın :)
SilAllah sağlık versin, iyi günlerde yeyin .
YanıtlaSilAmin Nowacraftcım :)
Silsağlıkla tüetin inş. hepimiz ucundan kışlıklara başlamışız :)) sevgiler.
YanıtlaSilAynen Haticem, pek bi hamaratız bu aralar değil mi :)
Silboy boy ayirmana bakakaldim ablacim ne sabirlisin:) her biseycik koyarimda taze sogani ilk duydum nasil olucak ne icin meraktayim:) ben fasulyeden yagli tursu recellerimi ve dondurucuya sebze koyma isini halledenlerdenim ama domates konserveleri duruyor henuz:) afiyetle yiyin ablacim anne sultanla
YanıtlaSilZeytinyağlı, kıymalı boyları ayrı olmalı ama değil mi Mavim :)) Taze soğanı doğrayıp koyuyorum, fasulye kavurması, omlet, mücver gibi birşeylere katıyorum eritmeden...Fasulyeler anca oldu buralarda, ama ben de daha domates yapmadım :)
Silsağlıkla, keyifle tüketilsin inşallah, kolaylıklar diliyorum:)))
YanıtlaSilAmin Noblesse ciiim :)
SilEllerine sağlık arkadaşım, tertemiz ve mis gibi yapmışsın. Afiyet olsun. :)
YanıtlaSilSağol Ufukcum, elimden geldiğince yapıyorum birşeyler :)
SilNe güzel hazırlanmışsın Banu Ablacım. Çok özendim gerçekten. Harika. Ellerine, emeğine sağlık. Sevgiler,
YanıtlaSilSağol Tuğçecim, kışın keyfini sürmek için biraz uğraşmak gerek değil mi :)
SilBanu'm,40 yıl düşünsem o yaprakları boyuna göre ayırmak gerçekten aklıma gelmemişti,vayyy dedim.Gelişi güzel sıralarım,sonrada Allah ne verdiyse dolmaları sararım,yok arkadaşım onları ahenkli ayıramam gerçekten.Sana kolay gelsin,öptüm.
YanıtlaSilAaaaa olmaz Sibelcim, benim dolmalar bi hizada olmalılar :)))) Öptüm seniii :)
SilEllerine sağlık Banuşcuğum. Afiyet ve sağlıkla tüketiiiin.
YanıtlaSilAmin Dileğiiim, amiiin :)
SilEllerin dert görmesin ablacığım afiyetle yiyin :)
YanıtlaSilAmin Yeşimcim, sağolasın :)
SilAsma yapraklarını sirkeli i suya mı koydun? Ben bayılırım asma yapraklarına öğrenci evinde olmama rağmen bol bol sarma sararım biliyomusun:) bayılırımmmmmm annemle çok asma bastık ama sirke hiç kullanıldığını görmemiştim ne şişe yarar ?-?
YanıtlaSilSezencim, önce hoşgeldin... Blogunda izleyiciler gadgeti hatalı olduğundan izlemeye bloglovinden aldım seni :)
YanıtlaSilSirkeli su yeşillikler için dezenfektan gibidir, yeşillikleri, meyvaları sirkeli suda biraz bekletirsen kum, böcek gibi yabancı maddeler dökülüveriyor...
Sarma yapmak maharet işidir, kutluyorum seni :)