22 Ağustos 2013 Perşembe

Tatesal Blogunun Çağrısı...

Canım Tatesalım nezamandır düşündüğüm konuya parmak basmış bugünkü yazısında...
Tamamen katılıyor ve aynen aktarıyorum...

Çok Kıymetli Blog Arkadaşlarım,Blogcanlarım!!!
6 senedir Blog dünyasındayım...Artık ailem,dostum,arkadaşım sizlersiniz...Blogum benim pozitif alanım...Burası başka bir dünya ve bu dünyada birçok dostluklar edindim...Yüzümüzü bile görmediğimiz dostlarımız arasında 40 yıllık dostlara taş çıkartacak muhabbetimiz var...Çok emek veriyoruz bizler...Bazen takdir ediliyoruz bazen de tekdir...Gerçek anlamda blogculuk kalıcılık ister,emekle birlikte süreklilik izleyenlerini de memnun eder...Öyle güzel izleyenlerim var ki benim 2-3 gün yazmasam telefonla arayıp hayırdır ne var nerelerdesin diye soruyorlar...Çok yürekten,sıcacık takipçilerim bunlar...Buradan onlara sonsuz teşekkürler ediyorum...
Bizler emek veriyoruz,sizlerde yorumlarınızla bizleri mutlu ediyorsunuz...Ama çok önemli bir husus var...
Güloanne ile düşündüğümüz ve bazı arkadaşlarımızın da desteklediği bir konu var...Blogger arkadaşlarımız ki buna bende dahilim bloklarımızı sosyal medyaya taşıdık resmen...Facebook,Twiter,Google + v.b sitelerde paylaşımda bulunuyor takipçilerimizi çoğaltmayı amaçlıyoruz...
Bu gibi sosyal paylaşım sitelerinde bloglarla yakından uzaktan alakası olmayan arkadaşlarımız belki bizlerin yemeklerini,hobilerini görmekten bıktı ki bazı serzenişlere şahit olduğumdan bu kanıya vardım...Neden bizler sadece bloglarımızda yazmıyoruz...Bizleri takip etmek isteyen zaten eder...Sosyal paylaşım sitelerinden yorumlar alıyoruz ama farkındamısınız artık bloglarımıza yazılan yorumlar azaldı..."Aman ben face de görmüştüm,beğenmiştim" diye kendimiz bile blog arkadaşımızın sayfasına uğramaz olduk...Bu konuda bana destek vermek isteyen arkadaşlarımın yardımlarını görüş ve önerilerini bekliyor,saygı,sevgi ve selamlarımı sunuyorum...
 
 Ben dükkanıma koyduklarım haricinde facebookta artık paylaşım yapmamaya karar verdim...
Sizler ne düşünüyorsanız ister burada, ister Tatesal ın yazısında belirtirseniz mutlu olurum :)
Sevgiler....




29 yorum :

  1. Ben yazdım bile :) Ve kesinlikle katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve müsadenizle bende blogumda sizin gibi yazıyı paylaşacağım Banu abla.

      Sil
    2. Meşgul anne duyarlığınızdan ötürü teşekkür ediyorum...

      Sil
    3. Müsaadeye ne gerek Meşgul annecim, bunu iyice yaymak gerek aslında değil mi Tatesalım :)

      Sil
  2. Banucuğum blogspot maalesef readerı kaldırdı birbirimizi bloglovinden ya da google+ dan izleyebiliyoruz.Ben bloglovine alışamadım pek çok postu kaçırıyorum ,o nedenle facebook sayfasını beğendiğim arkadaşlarımın postlarını takip etmesi bana daha kolay geliyor.Bağlantıdan kolaylıkla sayfaya ulaşabiliyorum,o nedenle ben " facebookta postlarımızı duyurmaya devam edelim " derim . Tabii bu benim düşüncem .
    Sevgiler canım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Colettecim... Bloglovine ben google readerı aktarmıştım... o kalktıktan sonra yeni izlemeye aldıklarımı da ekleme yapıyorum... bloglovin ayarlarında yeni yayınları mail olarak göndermelerini tercih etmiştim, yani bütün yeni yayınlar mail kutuma düşüyor, takibi çok rahat oluyor, tavsiye ederim...
      Facebookta yayınladığında geçip gidiyor, bağlanan arkadaş sayısı çok olduğundan milyon tane yayın var, hepsine bakamıyoruz ki :(

      Sil
  3. çok haklı Tatesal.Facebook,Twiter,Google + ayrı yerler,blog ayrı ve özel bir yer.Yazılanlara ve yapılan el işlerine herkes kendi evinde saygı bekler,her insanın gönlümüzde yeri ayrıysa sanal alemde de her yorumun yeri ayrı olmalı,yrıca hiçbiri yokken biz vardık.... sevgiler

    www.minikmini.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hızımı alamadım,ben de blogumda ben de paylaşıcam bu yazıyı

      Sil
    2. Yayınla bence de Miniğim, yayılsın bu yazı...Tabi yaaa... evimde ziyaret edin beniii :))

      Sil
  4. Canım ablacığım sana çokkkkkk teşekkür ediyorum sağol varol....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birşey değil Tatesalım, ne demek... Çok güzel bir düşünce bu, çok yerinde, ben sana teşekkür ediyorum öncülük ettiğin için :)

      Sil
  5. Ben zaten öyleyim. Bir tek facebook hesabım var ( o da bir kaç günlük) sadece yüksüklerle ilgili ve yabancı koleksiyonerlerle paylaştığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz zaten birbirimizden ayrılmadık Tülinimmm :)

      Sil
  6. Facem yok ama face ve instagram falan filan derken bloglarından uzaklaşan arkadaşlarımız var. Yoksa diğerleri yüzünden blog alemi yok mu olacak? ama beni unuttun Banucum küstük mü :)) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa Başakcım, unutmadım ki seni, hiç küser miyim... sen tatildeydin, rahat rahat kitabını oku, etrafını gözetle diye rahat bırakayım dedim :))
      Blog alemi yok olmaz bizler varken :)))

      Sil
  7. Banu hanim merhaba,bu konuya facebook paylasiminiz sayesinde ulastim.Ancak Tetesal'in yazdiklarina cani gonulden katiliyorum,ben de bu aralar cok farkedilir sekilde blog takibinin ve yorumlasmalarin azaldiginin farkindayim.Oysa ki blog dunyasi cok farkli facebook cok farkli...Facebook da cok fazla kisi var.Nilgun ablayla yazismanizi okudum dediginiz gibi face de akip gidiyor,nasil denk gelicez ki..Bir de Nilgun abla ben hala blogger dan takip edebiliyorum herseyi eskisi gibi,hicbir ayar degisikli de yapmadim..Nasil oldu analamadim.Blogger okuma listemde hersey guncelleniyor,yani benim anladigim bir degisiklik yok..ben hic bloglovine girmiyorum..Bu konuda da bilen biri beni aydinlatsin :)
    Hepinize sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogdaki izlediklerim gadgeti çalışıyor sevgili Çilekli mektubum, bazılarımız Google Reader dan takip ediyordu, o kalktı sadece...
      Bloglovine aktardım ben önceden, yeni yayınlar mail kutuma düşüyor, oraya girmiyorum, sadece hesap açtım...
      Yalnız, yeni izlemeye aldıkların takip listene ekleniyor mu? Ona bir dikkat et bakayım...

      Sil
    2. Evet yeni eklediklerim de okuma listesine ekleniyor ve guncelleniyor..Ben o yuzden bloglovinle hic giris yapmiyorum..

      Sil
  8. Bir de en kisa zamanda blogumda bu konuya ben de deginmek istiyorum..Sevgili Tetesal hepimize onculuk etmis oldu bence :) Cok tesekkurler tekrar.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar sizi üzün süredir takip ediyorum bende yorum yapmak istiyorum tatesal arkadas cok dogru söylemis ama iyi olanda var tabii eger ki arkadaslar face ten takip etmek istiyorlarsa takip etsinler söyle de yapanlar var sadece resim koyuyorlar altina blog sayfanin linkini veriyorlar ve yaziya blog sayfasindan devam ediyorlar gecelim bloglovine zannedersem cogu bu bloglovinin ne oldugunu bilmioyorlar takip ederseniz bloglovinde paylasimlariniz daha cok kolay ve ama yazmak istemeyen arkadaslar begendi(Like)butona tiklaya bilirler ve okundugunu ve begendigini gösteriyor zaten anlata bildim mi bilemiyorum size iyi günler diliyorum sevgiler saygilar♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında blog yazılarının altına da eklenebiliyor beğen düğmesine benzer birşeyler sevgili Gügüyle herşey, ama yorumların yerini hiçbirşey tutmaz bence :)

      Sil
  10. Biz de tülinle epey oldu bu konuyu konuşalı hepimizin ortak düşünce olduğuna eminim. benim yayınlar açılır açılmaz heryerde otamatik görücüye çıkıyor ama blogumdan hiç ayrılamıyorum elimden geldiğince güncellemeleri takip ediyorum . son yazımda dediğim gibi önce ilk aşkım:))))
    sevgiler Banucum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yorumları bizleri yakınlatırdı birbirimize Haticecim değil mi :)
      Yayınlarım bloglovine geçiyor otomatik, bir de bazı yabancı kopya siteler var, çoğumuzun yayınları oralarda çıkıyor, elleşmedim, reklamımız olsun :))

      Sil
  11. Ben katılıyorum burası bambaşka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog alemi bambaşka değil mi Suhubacım :)

      Sil
  12. Ben bayılırım, çünkü her yeri gezip dolaşacak vaktim olmuyor, sadece blogları gezip yorum bırakabiliyorum, ama bazen blogda olmayıp, oralarda olan şeyleri kaçırıyorum, yaşasın bloglaarrr...Her şey yalan, blog gerçek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Elif sen bi alemsiiin :))
      Bana uğramadan geçme de :)))))

      Sil
  13. Ben seni heryerden takip ederim ki Sevgili Banuuuuuuuu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum senden kurtuluşum yok Demetcim :))))))

      Sil

İçinizden geleni yazın :)