17 Mart 2010 Çarşamba

Bu gecelik bu kadar....

Köşe...







Pencere önünde böyle oturma köşelerine bayılıyorum. Bu resme gözüm takıldı onun için. Böyle bir köşe yapacağım mutlaka birgün:)










Bugün....


Bu sabah hava günlük güneşlikti, eh hava güneşli olunca bahçe işim başlar tabii, kalktım 9,5 gibiydi saat, çay, sabah kahvesi derken 10,5 oldu. Biraz dışarıyı düzenledim, odun taşıdım, derken hava bir döndü, önce toz toz, ardından lapa lapa kar yağmaya başladı, şu anda 20 cm.e yakın kar var dışarıda....


Dün...

Dün Değirmendere Salı pazarına gittim. Elimdeki fisto, kurdele gibi şeyler çok azalmıştı. Orada en sevdiğim bir köşe var, çok ucuza fistolar, kurdeleler, neler neler...

Şu karmakarışık görünen kurdeleler var ya, karışık karışık demetler halinde, 4 demet 1 lira, uzunlukları değişiyor, ne çıkarsa bahtına, 8 demet aldım, dantel, fisto, kurdele inceli kalınlı, sonra renkli su taşları var ya, metresi 10 kuruş, 10 renk alayım dedim birer metreden, adam neredeyse 1,5 metre ölçtü, buna göre gerisini sen kes dedi:) 10 renk aldım hepsi 1 lira, sonra kapak üzerindeki minik kurdele güller 20 tanesi 1 lira, aldım 20 tane adam 3 tane daha attı torbaya:)), derken halkaları gördüm boy boy, 20 şer taneli bağlamışlar, minik çantalar için evde halka bulamamıştım, başka nede kullanılır buluruz, 20 tanesi 1 lira, 3 boydan 20 şer tane aldım, sonra nayloncum var, orada da ne alırsan 1 lira çamaşır sepetide 1 lira, ufacık huni de 1 lira, 3 tane kilit saplı şeffaf kutu aldım, ıvır zıvır çok ya, haa bide yapışkanlı kağıt aldım, köşede görünüyor ya, o da 1 lira:))
Ahhh, ne kumaşlar vardı parçası 1 lira 4-5 m2 lik kumaşlar, aklım kaldı, zor tuttum kendimi, almadım, dolabım kumaş dolu naapiiim:))
Pazara gitmek üzere evden yola çıktığımda kar yağmaya başladı, pazara girdiğimde hafiften üşüdüm, ama çıkarken hava bir döndü ki terlemeye başladım. Dönüşte evin alışverişini de yaptım, eve gel, onları yerleştir, aldığım cicileri güzelce rulo yap, cici cici kutuları yerleştir, yoruldum, onun için birşey yazamadım dün.....


8 yorum :

  1. Mart kapıdan baktırır kazam kürek yaktırır özdeyişi gerçek olmuş :)

    Pazardan aldığınız ciciler cıvıl cıvıl. Ne hoş. Kimbilir nerelerde ne hoşluklar olarak göreceğiz. Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  2. kara bak ne güzel. Acızık bize de göndersene. oğullarım daha kar görmediler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Banu hanım. Dün gerçekten garip bir hava vardı. Ben size çok yakın bir yerde oturuyorum. Yuvacık dağlarında :) Güneşe aldanıp sabah hırkayla çıktığımdan akşam eve dönerken resmen dondum. Martın havasına aldanma derler ama aldandık bi defa.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Pazardan aldıklarına bayıldım canım.Ankara'da böyle pazarlar kurulmuyor ne yazık ki :(

    YanıtlaSil
  5. Demek yeniden kış geldi, enfes bir manzara. Burada da hırkaları ceketleri çıkarasımız gelmişti ama bu sabah rüzgar baya üşütüyordu. Mart ayında ara sıra oluyor böyle.

    Pazar alışverişi ne hoştur. Bu gün bizim de semt pazarımız var, sabah erkenden gittim. Harika renkli sardunyalar satılıyor, balkonları çiçeklendirmenin tam zamanı.

    YanıtlaSil
  6. hayal arkadaşlarım, soğuk devam ediyooor, cicileri de yavaş yavaş göreceksiniz:)

    ada ve deniz, o zaman kışın bekleriz, buyrun, istemediğiniz kadar kar oluyor:)

    sevgi, karşılıklı oturuyoruz desene:)

    yeşim, Ankarada Samanpazarı yeter, oradaki tuhafiyecilerden çıkamamıştım bir türlü, inanılmaz çeşitler vardı, aklım hala orada:)

    begonvilli ev, Finikede yaşadığım için bilirim oranın havalarını ama karında tadı bir başka hani:)
    Sardunyalarım hep donmuş gene, gene alacağım ama kışa daha iyi korumaya çalışmam gerek, hele sakız sardunyalar ne güzel olur balkon şimdi:)

    YanıtlaSil
  7. Bu bir kaç gündür Ankarada bayağı soğuk kar da yağdı ama tutmadı. Ne güzel şeyler almışsınız bende de pazara çıkma isteği oluştu

    YanıtlaSil
  8. ne güzel pazarmış,pekte bonkörlermiş. bizim burada böyle satıcı bulmak mümkün değil:)
    hepsini ii günlerde kullan ablacım

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)