3 Mart 2010 Çarşamba

Günün İçinden


Yok anacım, sorun bende mi yoksa hatlardamı, bilmiyorum, ancak bu saatte bloglara bakmaya fırsatım oluyor, ama birine girip yorum yazabildim, gi-re-mi-yo-rum, sinir oldum yaaa, takip etmek istiyorum, edemiyorum, ne olur bana darılmayın, elimde değil işte.


Kapımın süsü...





Bugün baktım, kapıdaki süsüm kışı çağrıştırıyor. Olmaz dedim, işe koyuldum. Daha daha önceki kapı süsümün dallardan yaptığım çelengi duruyordu, ona veranda da bir köşeye astığım basit yapma çiçekleri sardım, ortasına da sevgili sesiciğimin nazar boncuklu kuşunu taktım, çok güzel bir hava verdi doğrusu. Kurdeleyle de asacak yerini tamamladım, 15 dakikada astım, işte bu....





Vicks Merhem kullanımı


Bu da mail kutuma düşenlerden, enteresan....

“Ayak tabanlarımızın yağı emen özel bir yapısı vardır. Bu nedenle eğer tabanınıza örneğin sarmısak sürerseniz yaklaşık 20 dakika sonra tadını ağzınızda alırsınız. Bunu bulan bilim adamları nedenini bilmiyor henüz ama bu etki bize bir tedavi olarak geri dönüyor.

Özellikle çocuklarda (ve tabi büyüklerde) gece uyutmayan şiddetli öksürük durumunda ayak tabanınıza güzelce Vicks merhem sürün ve kalın bir çorap giyin. Beş dakika içinde öksürüğün kendiliğinden geçtiğini göreceksiniz. Her zaman %100 çalışır ve çocuklara ağır öksürük ilaçları vermekten daha etkilidir.”

Denemesi bedava..




Dünya Turu....


Dünya üzerindeki istediğiniz yerlere yolculuk yapın, tarihi ve görülmeye değer yerleri görün, üstelik bedava, iyi yolculuklar....




SUNAY AKIN'DAN BiR KIZ KULESi ÖYKÜSÜ
1827 yılında Almanya'nın Brandenburg kentinde Karl adında bir çocuk dünyaya gelir. Babası müzik öğretmeni olan Karl, aile içinde baş gösteren huzursuzluklardan dolayı bir Fransız yetimhanesine gönderilir. Daha sonra gemilerde miço olarak çalışır. Hamburg'tan kalkan bir gemiyle İstanbul'a giderken henüz 12 yaşındadır.
Gemi İstanbul'a geldiğinde denize atlayan Karl, Kız Kulesi'ne yüzerek kaçar. Kendisini kurtaran Kız Kulesi'nin bekçisine gemiye geri dönmek
istemediğini söyler. İki ülke arasında küçük bir politik sorun yaşanır. Ama Osmanlı sadrazamı Ali Paşa sorunu çözer ve Karl'ı korumasına alır. Karl Mehmet Ali adını alır. Mehmet Ali, Kırım, Bosna ve Karadağ savaşlarından sonra 2. Abdülhamit döneminde paşa unvanını alır.

Mehmet Ali Paşa, 1878 yılında imzalanan Berlin Antlaşması'nda Osmanlı'yı temsil eden üç kişiden biri olur. Almanca, Fransızca, Yunanca, Farsça ve Arapça dillerinde şiirler yazan Mehmet Ali Paşa'nın dört kızı olur.. Paşa'nın Leyla adındaki kızının da bir kızı olur; Celile.
Celile bir erkek çocuk doğurur: Şair Nâzım Hikmet! Görüldüğü gibi Karl'dan Nazım'a uzanan hikâyenin gösterdiği gibi, Kız Kulesi'nin her zaman hikâyeleri vardır. Eğer Kız Kulesi Karl'ı kurtarmasaydı, Nazım olmayacaktı.
Sunay AKIN



12 yorum :

  1. Kapı süsünüzü güle güle kullanın,
    vicksi kızım bugünlerde öksürdüğü, ateşlendiği için deneyeceğim, sarımsak denince havadaki kokuları dilimizin hissettiğini düşündüm ama,
    kız kulesi hikayesi bana ayşe Kulin romanlarını hatırlattı, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Evet, bazen blog sayfalarında teknik sorunlar yaşanıyor, canınızı sıkmayın.

    Kapı süsünüzdeki kuşa bayıldım, ne şirin şey o öyle:)

    Vicks'le ilgili önerinizi aklımda tutacağım.

    Dünya turu için teşekkürler.

    Kız Kulesi öyküsünü duymuştum. Bu tür öyküleri severim.

    Selamlar,sevgiler Antalya'dan.

    YanıtlaSil
  3. Canım sıkma canını zaman zaman bloggera bişiler oluyor :)
    Kız kulesi öyküne, yararlı bilgilerine, kapı süsüne bittim ama en çok da kapıya bittim. Benimde öyle bir evim öyle bir kapım olsun lütfeeeen :) Çook öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. kapı süsünüz çok şık olmuş ortadaki kuş ayrı bir hava katmış
    bende bazı bloklara giremiyorum kızkulesi ile ilgili yazını çok güzel sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Paylaşım için teşekkür.Kapınızda güzel,işallah iyi insanların girmesi dilegiyle.Sevgi ve saygılarrr....

    YanıtlaSil
  6. Kapı süsü harkulade olmuş,ellerine sağlık...

    Öksürük için müthiş bir çözüm kızım için hemen deneyeceğim sağol....

    YanıtlaSil
  7. öncelikle kapı süsü çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Sunay Akın'ın hikayelerine bayılırım. Gösterisine de gitme fırsatım olmuştu. Tadına doyum olmuyor. sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. kapı süsünüz çok güzel olmuş,iyi günlerde kullanın,Kız Kulesi hikayesi de süper,benden de size sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. Canım, kapı süsüne bayıldım insanın içini açıyor :)
    Vicksi bir de böyle kullanacağım :)
    Dünya turuna henüz çıkamadım en kısa zamanda yapılacaklar listesine yazıldı;)
    Kız Kulesi hikayesine bayıldım. İstanbul'a aşkım daha da büyüdü. O şehirde insan hiç yalnız kalamaz artık buna kesinlikle karar verdim.

    YanıtlaSil
  10. aaa ne olmuş sana sevgili banucugum ben dun sabah seni kahkahalar atarken bıraktım bir baktım suratın asılmış:( Bilgisayar konusunda aynı ben diyorum ama komik bir şey kendi kendine düzeliyor bazı şeyler özellikle programlarda:)) ama kapak halen açık ben de:(
    VİCKS: benim yazlıktaki kuaförüm pedikür sonrası ayaklara viks sürüyor:)) topuk çatlakları ve kurumalara iyiymiş ben de aldım:)yazın kuruma oluyor bende de:) ama hic öksürüğüme dikkat etmemiştim. ama mantıklı geldi:)bebekler kend başlarına yemek yemeye başladıklarında yiyecekleri ellerine verin ki tatlarını avuc icinden alsın derler,doğru olmalı:)

    YanıtlaSil
  11. DenDenAk
    Begonvilliev
    Bucanni
    bilge
    annemineli
    tatesal
    dshandmade
    minik
    Yeşim
    fiamma
    Beğenileriniz için sağolun, viksi deneyenler bana da sonucu bildirsin, merak ettim, fiamma o sorunlar bende de var, banyodan sonra deneyeyim bakayım.

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel bir ev...Ev de Sahibesi de sıcacık...
    Ürettikleriniz de fikirleriniz kadar değerli.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil

İçinizden geleni yazın :)